Ägarlägenheter på Tjörn!

Presentation
Boendekalkyl
Planlösningar
Fasader
Ägarlägenheter
Broschyrer
Vägbeskrivning
Bilder

 

 

På Tjörn, Kråkedal har vi byggt ett hus med 4 ägarlägenheter till kund. Detta projekt är nu avslutat.

 

 

BO SKÖNT PÅ TJÖRN!

Här på Tjörn, Kråkedal bor du lantligt i en underbar natur men ändå centralt med endast 7 min bilfärd till Stenungsund. Huset är placerat med balkonger och altaner i söderläge och där var och en har sin entre. Till varje lägenhet ingår det en parkering.

 

Bostaden har genomgående golvvärme, klassisk ekparkett och ljusa materialval. Stilrent kök från Ballingslöv med ett modernt smalt stående fönster mot naturen. Helkaklat badrum med dusch och tvättavdelning. Stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöjligheter.

 

Vardagsrum med utgång till uteplats. Dessutom finns det en klädkammare för förvaring. Förutom att ni bor bekvämt, har ni dessutom endast 3 minuter till service i Myggenäs. Här finns välsorterad mataffär, delibutik, optiker, bank, vårdcentral och gym. Önskar ni mer shopping, erbjuds ett 60-tal butiker på Stenungs Torg ca 7 min från bostaden eller Torp i Uddevalla som ni når på ca 30 min med bil. Under sommarhalvåret finns många fina bad att välja på bl.a. i Höviksnäs, Röreviken eller Almösund. 

 

Med denna boendeform äger du din lägenhet och har en egen fastighetsbeteckning. Men eftersom man har vissa saker gemensamt såsom fasader, tak, trappa sophantering mm behövs det en samfällighet som driftar och sköter om dessa. Läs mer om ägarlägenhetsformen under fliken ägarlägenheter. 


Adress: Kråkedalsvägen 33, Hjälteby. 

ENTREVÅNING 70,4m2  


Pris 1 895 000 Höger planlösning
Pris 1 955 000 Vänster planlösning

 

Vi har två olika planlösningar som båda är modernt öppna och ljusa med mycket fönster. På nedervåningen har du kök och vardagsrum med fönster i olika väderstreck men med en öppenhet som ger rymd och ljus. Här finns ett stort sovrum, klädkammare och ett stort bad med tvätt.

 

 

ÖVERVÅNING 70,4m2


Pris 1 995 000 Höger planlösning
Pris 2 055 000 Vänster planlösning

 

Övervåningen ger fler valmöjligheter av planlösningar, här kan du välja antingen samma som på nedervåningen eller en planlösning med ett extra rum. Här har vi kök och vardagsrum tillsammans i en ljus och öppen enhet. Det finns ett stort sovrum och ett bad med tvätt men istället för en klädkammare har du här möjlighet till ett litet extra rum som kan användas till gästrum eller arbetsrum.  

 

 

Ägarlägenhet - en ny bostadsform

Våren 2009 införde regeringen en ny bostadsform i Sverige, ägarlägenhet. Denna bostadsform är och har varit vanlig i hela Europa under en lång tid, dock inte i Sverige. Enligt de nya reglerna är en ägarlägenhet en tredimensionell fastighet. Det är alltså samma sak som att äga ett småhus fast den ligger på höjden. Med andra ord, du äger din fastighet (lägenhet) och den har en egen fastighetsbeteckning. 

 

Bostadsrätt - en risk

Den första frågan vi brukar möta är på vilket sätt det skiljer sig mellan en bostadsrätt och en ägarlägenhet. Skillnaden ligger i första hand i själva ägarformen. I en bostadsrätt finns endast en fastighetsbeteckning på hela området. Som bostadsrättsköpare köper man in sig och blir andelsägare och får endast nyttjanderätt på sin lägenhet. Att vara med i en bostadsrättsförening brukar inte vara några problem om den är välskött. Problemet är om föreningen har höga lån och de andra andelsägarna kommer i en sådan situation att de inte kan betala sin del av lånet till föreningen. Det är då de resterande medlemmar som är ansvariga att betala dessa eftersom man har ett gemensamt ansvar för föreningens skulder och åtaganden. Klarar man inte detta kan bostadsrättsföreningen gå i konkurs och man förlorar då sin sin bostadsrätt.

 

Ägarlägenhet - ett tryggare boende

En ägarlägenhet har egen fastighetsbeteckning med lagfart och ni kan belåna, pantsätta och hyra ut den på samma villkor som en villa. Ägarlägenhetens samfällighet har endast uppdraget att sköta och drifta de gemensamma utrymmena såsom fasader, trädgård, sophantering mm. Till detta betalar man en månadsavgift för att hantera driften (se kalkyl) samt ett bestämt belopp till en underhållsfond. Fonden skall hantera all kommande underhåll såsom ommålning, takomläggning, omasfaltering mm. Samfälligheten har inga lån som utgör en hyra utan endast denna avgift.

 

 Sammanfattningsvis kan man säga att en ägarlägenhet ger dig större valfrihet, bättre boendeekonomi och ett tryggare boende