Ägarlägenheter i Ljungskile centrum!

Presentation
Priser
Boendekalkyl
Planlösningar
Fasader
Situationsplan
Ägarlägenheter
Broschyrer
Bilder


SLUTSÅLDA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEDIG, SÅLD ELLER BOKAD

 

  1A  2 465 000 kr  Såld
  1B  2 395 000 kr  Såld
  2C  2 625 000 kr  Såld
  2D  2 595 000 kr   Såld
  3E  2 825 000 kr  Såld
  3F  2 795 000 kr  Såld

 

 

Här nedan finns en boendekalkyl för varje lägenhet:

 

 

LÄGENHET 1A

 

 

 

LÄGENHET 1B

 

 

 

LÄGENHET 2 C

 

 

 

LÄGENHET 2 D

 

 

 

LÄGENHET 3 E

 

 

 

LÄGENHET 3 F

 

MODERN OCH ÖPPEN PLANLÖSNING

 

Plan 1: 66,8 kvm

Plan 2 & 3: 68,3 kvm

 

Kök och vardagsrum är i en öppen planlösning med dubbeldörrar ut till balkongen med den vackra utsikten. Sovrummet är stort med skjutdörrs garderober längs hela väggen. Det lilla sovrummet/arbetsrummet/förrådet kan användas till det just ni har behov av. Entrén är ljus och luftig med ljusinsläpp från två håll.

 

Våning 1

 

 

Våning 2

 

 

Våning 3

Huset med 6 ägarlägenheter har samma infart som det befintliga huset där Ljungskile Optik huserar

Ägarlägenhet - en ny bostadsform

Våren 2009 införde regeringen en ny bostadsform i Sverige, ägarlägenhet. Denna bostadsform är och har varit vanlig i hela Europa under en lång tid, dock inte i Sverige. Enligt de nya reglerna är en ägarlägenhet en tredimensionell fastighet. Det är alltså samma sak som att äga ett småhus fast den ligger på höjden. Med andra ord, du äger din fastighet (lägenhet) och den har en egen fastighetsbeteckning. 

 

Bostadsrätt - en risk

Den första frågan vi brukar möta är på vilket sätt det skiljer sig mellan en bostadsrätt och en ägarlägenhet. Skillnaden ligger i första hand i själva ägarformen. I en bostadsrätt finns endast en fastighetsbeteckning på hela området. Som bostadsrättsköpare köper man in sig och blir andelsägare och får endast nyttjanderätt på sin lägenhet. Att vara med i en bostadsrättsförening brukar inte vara några problem om den är välskött. Problemet är om föreningen har höga lån och de andra andelsägarna kommer i en sådan situation att de inte kan betala sin del av lånet till föreningen. Det är då de resterande medlemmar som är ansvariga att betala dessa eftersom man har ett gemensamt ansvar för föreningens skulder och åtaganden. Klarar man inte detta kan bostadsrättsföreningen gå i konkurs och man förlorar då sin sin bostadsrätt.

 

Ägarlägenhet - ett tryggare boende

En ägarlägenhet har egen fastighetsbeteckning med lagfart och ni kan belåna, pantsätta och hyra ut den på samma villkor som en villa. Ägarlägenhetens samfällighet har endast uppdraget att sköta och drifta de gemensamma utrymmena såsom fasader, trädgård, sophantering mm. Till detta betalar man en månadsavgift för att hantera driften (se kalkyl) samt ett bestämt belopp till en underhållsfond. Fonden skall hantera all kommande underhåll såsom ommålning, takomläggning, omasfaltering mm. Samfälligheten har inga lån som utgör en hyra utan endast denna avgift.

 

 Sammanfattningsvis kan man säga att en ägarlägenhet ger dig större valfrihet, bättre boendeekonomi och ett tryggare boende

INFORMATIONSBROSCHYR

Klicka på bilden för att läsa mer...

 

STANDARD & TILLVALSBROSCHYR​

parkviken std o tillval
Klicka på bilden för att läsa mer...